Villkor & priser

Bokning

Kontakta oss så tidigt som möjligt och berätta om dina önskemål så hör vi av oss med en offert så snart vi kan. Läs igenom den och se att den stämmer överens med dina önskemål. Därefter skickar vi dig en bekräftelse som du skriftligen godkänner via mail. Beställningen blir då bindande för båda parter och handpenningen betalas in. Du är naturligtvis välkommen att ringa och prata med oss också.

Hyresperiod och återlämning

Vi är måna om att det ska vara välfungerande, både för er och för oss. Normalt är hyresperioden 3 dagar. Leveransdag, användningsdag och returdag. Önskar ni förlänga detta hör av er i god tid för en offert. Hyrgods som ej återlämnas ställer till stora problem för oss och debiteras extra.

Upphämtning

Upphämtning sker på upphämtningsdagen efter överenskommen tid i Bestorp, 2,5 mil söder om Linköping.

Utkörning och avhämtning

Önskar ni utkörning/avhämtning av oss går det bra att baka in det i er beställning.

Kostnad/enkel resa:
750 kronor för leverans inom 5 mil från Bestorp.
750 kronor plus 75 kronor/påbörjad mil för leverans längre än 5 mil från Bestorp.

Vid mycket stora volymer kan extra avgift tillkomma.

Betalningsvillkor och avbokning

Vi tar ut en bokningsavgift på 10% av hyressumman som är ej återbetalningsbar vid eventuell avbokning. Vid en avbokning 44-15 dagar innan hyrestillfället debiteras 50% av ordervärdet, 14-0 dagar innan hyrestillfället debiteras 100% av ordervärdet. Om beställningen vill ökas på går det bra så länge vi har lediga artiklar.

Hantering av hyrgodset

Efter användning önskar vi att matrester skrapas av porslinet (skrapa medföljer) och ställs i tallriks dispenser. Vårt porslin är ömtåligt och handdiskas – vi sköter därför diskningen själva! Bestick, glas och annat återlämnas i för detta avsedda kärl. En enkel manual följer med våra leveranser så man lätt förstår hur hanteringen ska skötas.

Hyrgods såsom möbler, ljusstakar, vaser med mera som inte används till förtäring skall återlämnas i samma skick som när det hämtades/levererades. Eldkorg/eldboll ska tömmas på eventuell ved som inte brunnit upp samt aska och torkas ur innan återlämning.

Alla textilier såsom dukar, servetter och stolsöverdrag tvättas av oss. En extra avgift kan tillkomma vid kraftigt nedsmutsade textilier.

Om hyrgodset ska hämtas av oss ska allt vara samlat på ett och samma ställe och lätt tillgängligt för transport.

Skadat och saknat gods

Skadat/saknat gods ska meddelas vid återlämning. Du som kund kommer bli fakturerad för det. Kostnad varierar beroende på godset och är varans inköpspris plus 20%. Vi kontrollerar och räknar allt gods efter återlämning och återkommer inom 3 dagar för avstämning och eventuell extra fakturering.